Image
Image
Image
Image

STAP OOK DE DREMPEL OVER!

Controle over de bekkenbodemspieren geeft je je zelfvertrouwen terug. Ik kan je helpen de controle hierover te herwinnen en jouw klachten te beheersen, zodat je je weer vrij kunt bewegen.

Bekkenfysiotherapie

Een geregistreerde bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in de buik, lage rug, het bekken en het bekkenbodemgebied. Bekkenfysiotherapie houdt zich bezig met onderzoek, preventie, voorlichting, begeleiding en behandeling van vrouwen en mannen met klachten in de lage rug, het bekken, de buik en de bekkenbodem.

Kinderbekkenfysiotherapie

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij de kinderbekkenfysiotherapeut behandeld worden voor hun poep- of plasproblemen of voor bedplassen.

Van controleverlies naar volledige controle?

Ieder mens wil graag controle hebben over de blaas en darmen. Niemand wil klachten hebben van een verzakking of van pijn in de rug of bij het vrijen. Daarvoor hebben we controle nodig over onze bekkenbodemspieren. De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Deze spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen. Of ze worden niet op het juiste moment of op een goede manier gebruikt. Niet iedereen voelt deze spieren goed waardoor bewuste controle soms niet mogelijk lijkt. Ik kan helpen de controle hierover te herwinnen en de klachten te beheersen.  

“Iedereen met bekken- en bekkenbodemproblemen wil ik leren controle te krijgen over de bekkenbodemspieren. Ik doorbreek taboes door ze bespreekbaar en beheersbaar te maken”

Sinds 2008 werk ik als bekkenfysiotherapeut en heb ik veel ervaring opgedaan met het onderzoeken en behandelen van bekkenbodemproblemen. Om mijn kennis op hoog niveau te houden, heb ik me in de afgelopen jaren steeds bijgeschoold. Zeer recent heb ik de cursus echografie in de bekkenfysiotherapie afgerond.

Dat betekent dat ik mannen, vrouwen en kinderen behandel met zeer uiteenlopende problemen in het bekken(bodem)gebied. Ik neem ruim de tijd om je klachten te bespreken en te onderzoeken. Met mijn kennis en ervaring, mijn persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en aandacht, werken we samen toe naar meer controle over je klachten.


Ook jij kunt weer controle krijgen over je bekkenbodem en vol vertrouwen je leven leven.

Leer de bekkenbodem voelen

Door de spieren te leren voelen, kun je ze beter aan- en ontspannen. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Evenals de functie van de buikspieren en de organen in de buik.

Herstel de zwakste schakel

Wanneer de spieren goed kunnen aan- en ontspannen kunnen ze ook beter coördineren. Samenwerking tussen de verschillende spiergroepen in het bekken is van cruciaal belang.

Ervaar de rust van controle

Op het moment dat de zwakste schakel is hersteld, heb je de balans hervonden.  Je hebt de controle op je lichaam teruggekregen en je kunt weer zorgeloos genieten.
"Samen zoeken we naar de beste manier om je klachten te verbeteren".
Image

Veel voorkomende klachten

Acute problemen?

Neem contact op en ik ga jou proberen te helpen.
Image